martes, 23 de septiembre de 2008

Fira del llibre d'ocasió antic i modern


Si heu passejat aquest cap de setmana per el Passeig de Gràcia haureu vist totes les paradetes de llibres que hi ha instalades a les voreres.
No estàn posades en motiu de les celebracions de la Mercè sino que són la 57ena edició de la fira del llibre d’ocasió antic i modern que s’estarà a la zona del passeig de Gràcia fins al 5 d’octubre.

És una bona oportunitat per fer-se amb algún exemplar descatalogat que no trobeu enlloc, sovint a molt bon preu. És questió de passejar i remenar perquè la oferta és inmensa. Jo només m’hi vaig poder estar mitja horeta però em vaig fer amb un excelent “plata comercio y guerra” de la Barbara Stein que em servirà molt per a les assignatures de les Amèriques d’aquest any. Els llibres són molt barats, i es troben coses realment curioses. També hi ha una àmplia oferta de mapes i gravats antics que mai desentonen penjats de la paret de l’habitació així com també aquest típics llibres d’època franquista amb títols com “la perfecta casada” (no exactament aquest, que aquest és de Fray Luís de León però similars) o “Los Grandes Conquistadores Españoles”.

Com ja he dit és una perfecta oportunitat per gastar uns diners que almenys sabem que no aniràn a parar a la industria editorial per finançar més mediocritats tipus “los templarios al descubierto”, “el misterio del cardenal” o similars que ja en començem a estar cansats. Però ja us dic que si no aneu amb una idea clara podeu acabar gastant inutilment en múltiples coses, jo m’he de refrenar sempre a comprar coses que em siguin d’alguna útilitat perquè l’estantaria ja no dona per més...

Una última advertència, si feu el recorregut en sentit descendent i per la vorera esquerra no caigueu a la temptació d’entrar al Tívoli a veure el musical de Mortadelo y Filemón... un espectacle infame que si t’agafa un bon dia et pot arrencar un somriure però que si t’agafa un mal dia el més probable és que t’aixequis i t’en vagis avans d’arrivar a l’entreacte... Quedeu avisats!!

1 comentario:

Anónimo dijo...

ooooooh, quina enveja!! Jo hi vull anar aquest dijous, si el temps ho permet.

M'han parlat d'una exposició que estan fent aquests dies a l'UB, a l'edifici històric de Gran Via, sobre la Universitat de Barcelona durant la II República. Si hi pots anar, diuen que està molt bé.

salut!